Λίγα λόγια για την Σκόπελο & τον Αγνώντα

 
 
Η Σκόπελος είναι το πιο πράσινο νησί της Ελλάδας. Εδώ το πυκνό πευκοδάσος ακουμπά στο γαλάζιο της θάλασσας και δημιουργούν μιας απαράμιλλης ομορφιάς εικόνα. Έχει ανακηρυχθεί ως ‘‘πράσινο και γαλάζιο νησί ’’ από τον διεθνή οργανισμό Βιοπολιτικής. Ανήκει στο νομό Μαγνησίας και έχει πληθυσμό 5.000 κατοίκους και έκταση 96 τ. χλμ. Εκτός από την πόλη της Σκοπέλου άλλοι οικισμοί είναι ο Στάφυλος, ο Αγνώντας, ο Πάνορμος, το Έλιος, το Κλήμα, η Γλώσσα και το Λουτράκι (επίνειο της Γλώσσας και δεύτερο λιμάνι του νησιού).
Επειδή το νησί της Σκοπέλου ορίζεται από το καταπράσινο δάσος και το γαλάζιο της θάλασσας, ο Διεθνής Οργανισμός Βιοπολιτικής, στις 5 Ιουλίου 1997, το κήρυξε επίσημα «Πράσινο και Μπλε Νησί». Περισσότερο από το 50% της περιοχής του νησιού καλύπτεται από ένα παρθένο δάσος από πεύκα. Ένα δάσος που, όταν επισκέπτεστε τη Σκόπελο, θα χρειαστεί επίσης την αγάπη και τη φροντίδα σας για να διατηρήσει τη φυσική του ομορφιά και την οικολογική ισορροπία βάσει της οποίας έχει επιβιώσει για σχεδόν 4000 χρόνια.
 
Ομοίως, η πόλη της Σκοπέλου, με προεδρικό διάταγμα (19/10/1978 Προεδρικό Διάταγμα 594,13-11 / 78). τιμήθηκε ως Παραδοσιακός Οικισμός εξαιρετικής ομορφιάς. (Το ελληνικό ισοδύναμο μιας τοποθεσίας εξαιρετικής αρχιτεκτονικής & κληρονομιάς).
Γεωγραφικά η Σκόπελος είναι ένα νησί του Αιγαίου που βρίσκεται στο κεντρικό-βορειοδυτικό Αιγαίο, ανατολικά του Πηλίου και βόρεια της Εύβοιας. Έχει 67 χιλιόμετρα πλούσια τραχιά ακτή, μήκους 17 χιλιομέτρων και πλάτους 8 χιλιομέτρων. Το νησί έχει περίπου 5.000 κατοίκους και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Βόρειες Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος και Σκύρος).
Πράσινο και μπλε τα χρώματα που κυριαρχούν στο νησί
Το νησί ανήκει στην επαρχία της νομό Μαγνησίας και αποτελεί τον δήμο της Σκοπέλου.
Η πόλη της Σκοπέλου έχει 3.300 κατοίκους.
Υπάρχουν επίσης τρία ακόμη χωριά στο νησί. 
  •  –  Γλώσσα (1.300 κατοίκους) με το Λουτράκι (το δεύτερο λιμάνι του νησιού, λιμάνι της Γλώσσας)
  • – Κλήμα (50 κατοίκους)
  • – Έλιος (350 κατοίκους)

Λίγα λόγια για τον Αγνώντα

Ο όρμος του Αγνώντα, με τα γαλαζοπράσινα νερά του και την παραλία με το ψιλό βότσαλο, περιβάλλεται από πυκνό πευκοδάσος που κυριολεκτικά ακουμπά στη θάλασσα δημιουργώντας μια εικόνα που θα σας μείνει αξέχαστη. Εδώ μετά το μπάνιο σας θα απολαύσετε το καλό φαγητό ή το ουζάκι στις 3 ψαροταβέρνες της περιοχής. Επίσης θα βρείτε μίνι-μαρκετ για τα ψώνια σας.
Υπάρχει γλίστρα για μικρά σκάφη και ασφαλές αγκυροβόλιο.
Ο οικισμός του Αγνώντα συνδέεται με την πόλη της Σκοπέλου καθώς και με τους άλλους οικισμούς και παραλίες με πυκνά δρομολόγια λεωφορείων.